Какво трябва да направя, когато списъкът с контакти на Google Talk е пълен?

<

Тези, които използват както пощата, така и клиентът на im от Google знаят, че ако замените два имейл съобщения с друг потребител на Gmail, Google Talk автоматично ще го добави в списъка ви с контакти. Да, възможно е да деактивирате това поведение на Google Talk и ще ви кажем как да го направите. Това обаче не е зададено по подразбиране, което води до разпространение на списъка с не винаги познати и желани контакти.

Можете да се опитате да отидете, като премахнете всеки контакт поотделно, но с голям брой от тях може да отнеме много време. Затова предлагаме друг вариант - изтрийте всички контакти от Google Talk в даден момент, без да ги загубите в Gmail.

За това ви е необходимо:
1) Експортирайте всички налични контакти в Gmail в CSV файл ( Адресна книга / Контакти -> Експорт /> GmailCSV )
2) Върнете се в адресната книга ( Контакти ) и изберете в нея всички адреси . В долната част на страницата изберете All ( Всички ) и натиснете Delete ( Изтриване ) - това ще изтрие всички контакти от Google Talk
3) Импортирайте обратно всички Gmail контакти от CSV файл, създаден в стъпка 1 ( Адресна книга / Контакти -> Импортиране / Импортиране -> GmailCSV )

Сега изключете автоматичното добавяне.

Отидете в Gmail и отидете в Настройки ( Настройки ), след това изберете раздела Чат ( Чат ) и в секцията Автоматично добавяне на предложените контакти задайте Разрешаване на достъп само на тези потребители, на които позволявам да говоря с мен и да виждам Присъствие в интернет ( аз съм онлайн ). Запазете промените.

След това можете да добавяте само тези потребители, които наистина искате да видите в списъка с контакти на Google Talk.

чрез списъка с приятели на Google Talk, който излиза от ръка? Изпробвайте фалита си, приятелите на Google Talk

<

Популярни Публикации